Τα δέκα πράγματα που δεν κάνει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας (και όχι μόνο)

επιχειρηματίας


Υπάρχουν πάντα νικητές και ηττημένοι. Είτε πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα, είτε για εκλογές, είτε ακόμη και για επιχειρήσεις. Και ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται στο στρατόπεδο των νικητών; Ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι εύκολος, αλλά υπάρχουν κάποιες στάνταρ “παγίδες” που εάν τις αποφύγει κανείς, αυξάνει τις πιθανότητες να ενταχθεί στην ομάδα των νικητών.

Ο ιστότοπος entrepreneur δημοσιεύει τα δέκα πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ποτέ ένας επιχειρηματίας:

1. Να φθονεί

Οι πετυχημένοι άνθρωποι, ακόμη κι αν είναι ανταγωνιστές σου, πρέπει να αποτελούν κίνητρο για σένα και όχι αντικείμενο φθόνου. Κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να πετύχει και εάν σπαταλάει χρόνο, ασχολούμενος με την επιτυχία ή τα επιτεύγματα των γύρω του, παρεκκλίνει της πορείας προς την πρόοδο.

2. Να κοιτάζει πίσω του

neverlookbackfb

Ολοι θα αντιμετωπίσουν δύσκολες στιγμές και θα κληθούν να πάρουν επίπονες αποφάσεις, ενώ μπορεί να γνωρίσουν και την αποτυχία κάποια στιγμή. Μην αφήνετε τα μικρά εμπόδια, που συναντάτε στο δρόμο σας, να σταματήσουν την πρόοδό σας. Βρείτε τρόπους να διαχειριστείτε τα εμπόδια και συνεχίστε να βλέπετε μπροστά. Μην κοιτάτε ποτέ πίσω σας.

3. Να βρίσκει δικαιολογίες

Εάν πάρετε μία κακή απόφαση και τα θαλασσώσετε, να αναλάβετε την ευθύνη. Εάν κάτι δεν αποδώσει, όπως είχατε προγραμματίσει, μην ψάχνετε για δικαιολογίες. Αναζητήστε την αιτία του προβλήματος και μετατρέψτε την σε πολύτιμο μάθημα για τις επιχειρήσεις. Εάν αναγνωρίσετε και παραδεχθείτε το πρόβλημα, δεν θα ξανακάνετε το ίδιο λάθος. Εάν δικαιολογείτε συνεχώς τα λάθη σας, θα συνεχίσετε να διαπράττετε λάθη επειδή δεν θα έχετε βρει τη ρίζα του προβλήματος.

4. Να σταματάει να μαθαίνει

Η ηλικία, οι εμπειρίες ή η επιτυχία δεν πρέπει ποτέ να εμποδίσουν κάποιον από το να συνεχίσει να μαθαίνει. Ουδείς τα ξέρει όλα. Μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να εμπνεόμαστε από πετυχημένους επιχειρηματίες, είτε είναι δισεκατομμυριούχοι είτε μόλις ξεκινούν την επιχειρηματική διαδρομή τους.

5. Να συνεργάζεται με αρνητικούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι, που βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες, παραπονιούνται και έχουν αρνητική οπτική θα πρέπει να αποφεύγονται. Αυτού του είδους τα άτομα κάνουν πολύ κακό και η αρνητική αύρα τους μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα. Φροντίστε να σας περιτριγυρίζουν άτομα, που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης και είναι εξίσου αποφασιστικά με εσάς.


6. Να ξυπνάει το πρωί χωρίς να έχει ένα σχέδιο

Η διαχείριση του χρόνου έχει μεγάλη σημασία για τον επιχειρηματία. Για να είστε αποτελεσματικοί, πρέπει να ξέρετε ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητές σας πριν ξεκινήσετε την ημέρα. Εάν προσπαθείτε κάθε μέρα να δημιουργήσετε ένα πλάνο θα έχετε πρόβλημα. Η λίστα με το τι πρέπει να γίνει, θα είναι έτοιμη από την προηγούμενη.

7. Να φοβάται να κάνει και να υιοθετεί αλλαγές

success

Πρέπει να είστε πρόθυμοι και ικανοί να προσαρμόζετε τα σχέδια και τη συνολική στρατηγική σας επειδή υπάρχουν πολλές πιθανότητες να χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε νέα δεδομένα για να διατηρήσετε την επιτυχία στο μέλλον. Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν η Apple δεν προσαρμοζόταν στη σύγχρονη εποχή και συνέχιζε να κατασκευάζει κομπιούτερ…Μετά την κυκλοφορία του iPod, άρχισε να κατασκευάζει smartphones, tablets και τώρα το Apple Watch.

8. Να λέει περισσότερα από όσα κάνει

Οι πετυχημένοι επιχειρηματίες δεν κάθονται να συζητήσουν τι πρόκειται να κάνουν. Κάνουν σχέδια, τα ακολουθούν και κατακτούν. Τίποτα δεν κατακτιέται μόνο με τη συζήγηση και ουδείς εντυπωσιάζεται μόνο από τα λόγια.

9. Να επικεντρώνεται  μόνο στο χρήμα

Αντί να κυνηγάτε το χρήμα, επικεντρωθείτε στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που κάνουν τη διαφορά και παρέχουν αξία. Εάν το κάνετε αυτο, τα χρήματα θα έρθουν.

10. Να αφήνει την αποτυχία να του κόψει το δρόμο

winner25

Οι στατιστικές λένε ότι 8 στις 10 νέες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δοκιμάζουν την τύχη τους σε τομείς που υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας. Εάν αποτύχουν, απλώς θα το θεωρήσουν μέρος της πορείας προς την επιτυχία και θα συνεχίσουν να προασπαθούν. Ο James Dyson αποτελεί το τέλειο παράδειγμα. Χρειάστηκε να δημιουργήσει 5126 αποτυχημένα πρωτότυπα, πριν φτιάξει το 5127ο, που ήταν η πρώτη ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα στον κόσμο, και γίνει δισεκατομμυριούχος.

_________-

  Πηγή:  newmoney.gr

by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Συναφές: 

Πετυχημένες επιχειρηματικές ιστορίες σε καιρό κρίσης

Επιχειρηματίες αξέχαστοι!

Ο επιχειρηματίας και ο ψαράς

 

2 CommentsLeave a comment

  • Νομίζω ότι τα πράγματα που κάνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, για να είναι επιτυχημένος, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που δεν κάνει για να είναι επιτυχημένος. . . και επιζήμια για τους άλλους. . . αλλιώς πρέπει να ξεχάσει την οικονομική επιτυχία.

    • ακριβως ετσι ειναι οπως τα λετε Βασιλη. Κατα τα αλλα το κειμενο επανω ειναι λιγο για τους “προσκοπους” και για οσους ειναι αγαθοι αρκετα ωστε να νομιζουν οτι οι “επιτυχημενοι” δεν φθονουν! Δηλαδη ειναι ενα ειδος υπερανθρωποι! Η ζηλεια και ο φθονος ειναι ισχυρα κινητρα, ας παρουμε τον περιφημο Εντισον εναντια στον ιδεαλιστη Τεσλα. Η συμβατικη επιτυχια ειναι αποτελεσμα σωστων διασυνδεσεων, επιμονης στο κυνηγι ενος σκοπου (που δεν αντιτιθεται σε κρατουντα συμφεροντα) και τυχης!