15 σημαντικά πράγματα για τα προσωπικά οικονομικά που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Συμβουλές για τα προσωπικά οικονομικά


Η λίστα που ακολουθεί εμφανίστηκε αρχικά στο Quora, ως απάντηση στην ερώτηση «Ποια είναι τα 10 σημαντικότερα πράγματα για τα προσωπικά οικονομικά που πρέπει να γνωρίζει ένα άτομο χωρίς χρηματοοικονομικό υπόβαθρο;».

  Λοιπόν:

1. Μην πας για έναν μισθό. Ένας μισθός δεν θα σου φέρει ποτέ χρήμα.

2. Μην επενδύεις τα χρήματά σου. Οι επενδύσεις είναι για διατήρηση του πλούτου, όχι για δημιουργία πλούτου. Οπότε πρώτα πρέπει να δημιουργήσεις πλούτο.

3. «Κατέβασε» 10 ιδέες την ημέρα. Αυτό μπορεί να μη μοιάζει με «personal finance», αλλά είναι.

4. Μην προσπαθείς να εξοικονομήσεις χρήματα με το να μην αγοράζεις ακριβό καφέ ή παίρνοντας το μετρό αντί για ταξί. Αυτό είναι μύθος. Ο καλύτερος τρόπος να εξοικονομείς χρήματα, είναι να βγάζεις περισσότερα.

5. Μάθε πώς να αντιγράφεις

personal-finance-

6. Βρες 10 ιδέες για το πώς μπορούν δύο άλλοι άνθρωποι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Σύστησέ τους και βγες από τη μέση. Αυτό είναι πραγματικό networking (δικτύωση). Όχι το ψευτο-networking, όπου άνθρωποι δίνουν επαγγελματικές κάρτες σε αγνώστους.

7. Όταν έχεις πλούτο, ποτέ μην επενδύεις πάνω από το 2% του πλούτου σου, σε οποιαδήποτε ιδέα.

8. Μη μπαίνεις σε μία δουλειά με πολύ ανταγωνισμό. Μπες σε μία δουλειά με μονοπώλιο. Αυτό σημαίνει υψηλά κέρδη, υψηλές απολαβές, πολύ καλή εκπαίδευση.

9. Διάβαζε πολύ για πράγματα που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τα οικονομικά. Μετά συνδύαζέ τα.

10. Το να κοιμάσαι οκτώ ώρες ημερησίως ίσως είναι ο πιο σημαντικός κανόνας personal finance.

How-to-improve-personal-finances

11. Να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν και τους αγαπάς. Εξάλειψε από το περιβάλλον σου ανθρώπους που σε ρίχνουν.


12. Ευγνωμοσύνη = Αφθονία. Μπορείς να είναι ευγνώμων μόνο για ότι είναι ήδη σε αφθονία στη ζωή σου ή και για ότι ΘΑ είναι σε αφθονία στη ζωή σου. Οπότε να εξασκείσαι στην ευγνωμοσύνη / αφθονία όλη την ημέρα.

13. Έχε εμπιστοσύνη στο σώμα σου. Με οτιδήποτε κάνεις, όποιον γνωρίζεις, ρώτα «είναι αυτό καλό για ‘μένα;» Το ασυνείδητο μυαλό σου θα σου πει «ναι» ή «όχι». Περίμενε να απαντήσει. Μόλις απαντήσει, ακολούθησε τη συμβουλή.

14. Κοίταζε παντού για αυτά που είναι κρυμμένα. Οι άνθρωποι που ξέρουν από personal finance κρύβουν το χρήμα πολύ προσεκτικά.

15. Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν από personal finance έχουν εκπομπές στην τηλεόραση γι’ αυτό το θέμα. Να είσαι δύσπιστος. Ακόμα και για ‘μένα.

____________

  Πηγή: sofokleousin.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Τα οικονομικά των παιδιών μας

24 μυστικά επιτυχίας που θα σας οδηγήσουν στην οικονομική ανεξαρτησία ταχύτερα και ευκολότερα! 

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 CommentsΣχολιάστε

  • Ωραίος αχταρμάς το άρθρο. Ο συντάκτης τα έχει στο μυαλό του ή λίγο μπερδεμένα ή λίγο ωραιοποιημένα. Από τις πάμπολλες αντιφάσεις ξεχωρίζω μία: πώς γίνεατι να κυνηγάς τον πλούτο (αρ. 1 & 2) και συγχρόνως να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις (αρ. 12), αδυνατώ να κατανοήσω. Αν ήσουν ευγνώμων δεν θα επένδυες για να βγάλεις περισσότερα, κι α επενδύεις δεν είσαι ευγνώμων, διότι αν ήσουν, θα σου αρκούσαν όσα έχεις, τα λίγα, ή και το τίποτα ακόμη. Αλλά και το 11 είναι καταπληκτικό. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μας “ρίχνουν”; Είναι σίγουρα ένας μίζερος, κλαψιάρης και κακότροπος, αλλά μπορεί να είναι και κάποιος που απλώς έχει προβλήματα και θέλει τη στήριξή μας, ή κάποιος που μας μιλάει ανοιχτά για λάθη που κάνουμε μας κρίνει δηλαδή. Μπορεί κι αυτοί να μας “ρίχνουν”, αναλόγως πώς μετράει ο καθένας μας τη ζωή. Ο συντάκτης όμως τί εννοεί με το “μας ρίχνουν” δεν μας αποκαλύπτει.

    • .
      .
      Δεν υπάρχει μόνο ένας συντάκτης,
      Το Quora είναι μια ιντερνετική υπηρεσία όπου οι χρήστες ρωτούν και απαντούν διάφοροι ειδικοί.