Τι θα γινόταν εάν όλοι οι Κινέζοι στέκονταν στο Σινικό Τείχος και με ένα πρόσταγμα έκαναν όλοι ταυτόχρονα ένα βήμα μπροστά;

great_wall_σινικο_τειχος


Μια θεωρία υποστηρίζει πως εάν όλοι οι πολίτες της Κίνας στέκονταν στο Σινικό Τείχος και με ένα πρόσταγμα έκαναν όλοι ταυτόχρονα ένα βήμα μπροστά, αυτό θα μετακινούσε τη Γη σε λίγο διαφορετική τροχιά.. Ισχύει;

Η απάντηση είναι όχι, σίγουρα όμως οι Κινέζοι ορθοπεδικοί θα έκαναν χρυσές δουλειές. Μαντεύω ότι όποιος έκανε πρώτος αυτή την ερώτηση είναι ορθοπεδικός στην Κίνα, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται προς αναζήτηση πελατών, γιατί αν τελικά αυτή η θεωρία προχωρήσει στην πράξη, θα έχει 1,2 δισεκατομμύρια υποψήφιους πελάτες.

Για να φτάσουμε σε ένα λογικό συμπέρασμα θα πρέπει πρώτα να ερευνήσουμε πόσο δυνατή θα είναι η κρούση από το μαζικό πήδημα και αργότερα να αναρωτηθούμε εάν οποιουδήποτε μέγεθος κρούση θα μπορούσε να αλλάξει την τροχιά της Γης. Είναι εύκολο να υπολογιστεί η ποσότητα της ενέργειας από μια πτώση λόγω της έλξης της βαρύτητας. Ας υποθέσουμε ότι 1,2 δισεκατομμύρια Κινέζοι, με μέσο βάρος 68 κιλών, στέκονται σε ένα ύψος δυο μέτρων από το έδαφος, χαμηλά στο Τείχος, τότε ο συνολικός τους γδούπος θα έχει ενέργεια 1,6 τρισεκατομμύρια Joule. Αυτό είναι περίπου το ποσό ενέργειας που απελευθερώνεται από ένα μέτριο σεισμό των 5 Ρίχτερ. Τέτοιοι σεισμοί γίνονται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχουν μεταβάλλει στο παραμικρό την τροχιά της Γης.

Κανένα ποσό ενέργειας, εφόσον προέρχεται από κάτι που είναι μέσα η πάνω στη Γη δεν μπορεί να αλλάξει την τροχιά της. Ο πλανήτης συνεχίζει να κινείται γύρω από τον Ήλιο γιατί έχει μια συγκεκριμένη ορμή, δηλαδή έχει μια συγκεκριμένη μάζα και ταχύτητα (αφού η ορμή είναι ο συνδυασμός των δυο).

Η Γη φέρει μαζί της οτιδήποτε είναι προσδεμένο πάνω της από την βαρύτητα, μεταξύ αυτών και όλους τους Κινέζους, είτε πηδάνε είτε όχι! Εμείς και ο πλανήτης είμαστε όλοι μαζί ένα τεράστιο κομμάτι μάζας και πηδώντας πάνω κάτω δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη συνολική μάζα της Γης, ούτε την ταχύτητά της.

Με τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα μπορούμε να το εξηγήσουμε εύκολα, «για κάθε δράση υπάρχει μια ίση (κατά μέτρο) και αντίθετη (κατά την φορά) αντίδραση» Σπρώξε έναν πέτρινο τοίχο και ο τοίχος  θα σπρώξει εσένα, εάν δεν το κάνει τότε το χέρι σου έχει περάσει από μέσα. Όταν οι Κινέζοι φτάσουν στο έδαφος θα χτυπήσουν με μια συγκεκριμένη δύναμη, την ίδια στιγμή θα χτυπήσει τα δικά τους πόδια δύναμη ίδιου μέτρου και αντίθετης φοράς. Οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κάποια τελική, μη εξισορροπημένη δύναμη που θα επηρεάσει την κίνηση του πλανήτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πονέσουν τα πόδια τους..

b96809

   ~ “Τι είπε ο Αϊνστάιν στον κουρέα του” , Ρόμπερτ Λ. Γουόλκε

    serrasnews.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Το Σινικό Τείχος της Κίνας

12 πράγματα που θεωρούμε ως γεγονότα, αλλά δεν ισχύουν.

Θεωρίες συνωμοσίας

Γιατί δυσκολευόμαστε να δεχθούμε την επιστήμη;

Η επιστήμη του γιατί δεν πιστεύουμε την επιστήμη.

Αναρωτηθείτε για το καθετί, παντού και διαρκώς

Τα εμπόδια της σκέψης

Η ψυχολογία των θεωριών συνωμοσίας

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 CommentsΣχολιάστε