Η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας

secrets-to-successΠιστεύετε οτι η «επιτυχία» είναι το αντίθετο της «αποτυχίας»; Φοβάστε να επιτύχετε επειδή είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείτε την αποτυχία; Σ’ αυτή την περίπτωση, ο φόβος σας για την αποτυχία είναι πιθανό να περιορίζει τις πιθανότητές σας να επιτύχετε. Αν παρατηρήσετε τους πραγματικά επιτυχημένους ανθρώπους, θα βρείτε σε πολλές περιπτώσεις σημαντικές αποτυχίες στο ενεργητικό τους.


Η Όπρα Γουίνφρεϊ, από τους πλέον σημαντικούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες στον κόσμο,  ήταν ένα κακοποιημένο παιδί και απολύθηκε από την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά επειδή «δεν ήταν κατάλληλη για την τηλεόραση». Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν μπορούσε να τα καταφέρει ούτε καν στην σχολική ομάδα μπάσκετ.

Η μόνη διαφορά που διακρίνει αυτούς τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους μη επιτυχημένους συναδέλφους τους, είναι η ικανότητά τους να επιμένουν ακόμα και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες και να συνεχίζουν να προσπαθούν. Όταν τα εμπόδια μοιάζουν ανίκητα, αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να διατρέξουν αυτήν την επιπλέον απόσταση, και συχνά αυτή η επιπλέον απόσταση είναι αυτό που μετράει. Πετυχαίνουν επειδή οι υπόλοιποι δεν αντιλήφθηκαν πόσο κοντά βρίσκονταν στην επιτυχία όταν τα παράτησαν.

Όταν ρωτήθηκε για το πλήθος των αποτυχιών που προέκυψαν ενόσω προσπαθούσε να εφεύρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα, ο Τόμας Έντισον απάντησε: «Τώρα γνωρίζω περισσότερους από 9.000 τρόπους με τους οποίους ο λαμπτήρας δεν θα λειτουργήσει».
Με κανέναν τρόπο δεν θεωρούσε τον εαυτό του αποτυχημένο· απλώς έπρεπε να προσπαθήσει περισσότερο.

Άρα, τι διαφορετικό κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εκτός από την προφανή επιμονή και την πίστη στον εαυτό τους;

failure-to-success

Δεν παίρνουν την ζωή στα σοβαρά

Στο τέλος, όλοι θα αποτύχουμε -πρόκειται να πεθάνουμε, οπότε μπορείς επίσης να προσπαθήσεις να ζήσεις την ζωή που αγαπάς επειδή αυτό που κάνεις ανάμεσα στο τώρα και μέχρι τότε, καθορίζει τον χρόνο σου πάνω στην γη.
Θεώρησε την ζωή σου σαν πείραμα -που πραγματικά είναι.

Δεν παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά

Γελάνε με τον εαυτό τους. Αν μπορείς να αγνοήσεις την σημαντικότητά σου, θα ανακαλύψεις οτι η αποτυχία δεν ασκεί τόσο μεγάλη δύναμη πάνω σου. Συχνά δεν παίρνουμε ρίσκα επειδή πιστεύουμε οτι θα καταλήξουμε να φαινόμαστε βλάκες στα μάτια των άλλων ανθρώπων. Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν οτι οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα. Οι άλλοι εστιάζονται στους δικούς τους φόβους, αποτυχίες και ανεπάρκειες. Δεν είσαι τόσο σημαντικός.


Νοιώθουν φόβο αλλά το κάνουν έτσι κι αλλιώς

Ο φόβος είναι φυσιολογικό συναίσθημα -αν δεν το νοιώθουμε, δεν μπορούμε να προστατευτούμε από τις απειλές. Ο φόβος είναι κάτι που όλοι δοκιμάζουμε αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να το διαχειριστούμε -μπορείς να παραδοθείς ή να τον αποδεχθείς και να ενεργήσεις ούτως ή άλλως. Ο άλτης από ύψη Κρις ΜακΝτούγκαλ, που έχει πηδήξει περισσότερες από 2.800 φορές σε 40 χώρες, δήλωσε οτι φοβάται πάντοτε πολύ όταν πηδάει ή όταν κάνει οτιδήποτε περιλαμβάνει εμπλοκή σε κίνδυνο. Όμως, το απίστευτο συναίσθημα που αντλεί απ’ αυτό, το κάνει να αξίζει τον κόπο.

Είναι αποστασιοποιημένοι από το αποτέλεσμα

Δεν συνδέονται υπερβολικά με το σχέδιό τους επειδή γνωρίζουν πως  μπορεί να συμβείοτιδήποτε. Η αποστασιοποίηση και η αποδοχή είναι ο υγιέστερος τρόπος για να προσεγγίσεις την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ζωής. Όταν αποδέχεσαι αρνητικά συναισθήματα και εμπειρίες αντί να προσπαθείς να τα ελέγξεις και να τα εξαλείψεις, σου επιτρέπει να δεις την κατάσταση σαν παρατηρητής.

Δεν φοβούνται να φανούν ανόητοι

Οι ατρόμητοι άνθρωποι δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον, αφού γνωρίζουν οτι αυτό θα τους φέρει πιο κοντά στους στόχους τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο στο να κάνεις ερωτήσεις επειδή η ταπεινότητα είναι γλυκιά.

Η επιτυχία δεν είναι ο προορισμός, είναι το ταξίδι. Μην την παίρνεις πολύ σοβαρά.

_________

   ~ Tanja Korobka – Pick The Brain
    Απόδοση: womaneveryday

Πηγήhttp://womaneveryday.wordpress.com

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Πώς η αποτυχία βοηθάει στην επιτυχία

Τα 13 πράγματα που δεν κάνουν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι

10 καταστροφικά σφάλματα στον τρόπο σκέψης μας

Η Δύναμη της Αρνητικής Σκέψης

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3 CommentsΣχολιάστε