Το πρόβλημα της Ελλάδας σε τρία απλά παραδείγματα

Το πρόβλημα της Ελλάδας και η λύση του σε τρία απλά παραδείγματα.


Υπάλληλος του ΟΣΕ (κλειδούχος για την ακρίβεια, ΔΕ) εισπράττει εν έτει 2013 ως μισθό, τέσσερις φορές τον μισθό ιδιωτικού υπαλλήλου αναλόγων προσόντων, δυόμιση φορές τις αποδοχές του Λοχαγού, διπλάσιο από τον μισθό του Λέκτορα του Πανεπιστημίου, μιάμιση φορά τον μισθό του ιατρού του ΕΣΥ και όσο πληρώνεται ένας διοικητής νοσοκομείου 400 κλινών!

Το ίδιο συμβαίνει με υπαλλήλους άλλων ΔΕΚΟ, τους υπαλλήλους της Βουλής, του ΥΠΟΙΚ και πολλών άλλων φανερών και αφανών αχρείαστων οργανισμών του δημοσίου, που όλο θα κλείσουν και όλο ανοικτοί μένουν. Αντ’ αυτών, κλείνουν νοσοκομεία, πανεπιστήμια και στρατόπεδα και – δυστυχώς – ιδιωτικές παραγωγικές επιχειρήσεις.

Συνταξιούχος μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού που συνταξιοδοτήθηκε στα 44 χρόνια του, μετά από 25 χρόνια ασφάλισης, εισπράττει σήμερα διπλάσια σύνταξη από συνταξιούχο του ΤΕΒΕ που συνταξιοδοτήθηκε στα 65 του μετά από 45 χρόνια ασφάλισης. Κατά τεκμήριο, ο πρώτος θα εισπράττει αυτή την διπλάσια σύνταξη για 30 έτη (περισσότερα από τον ενεργό ασφαλιστικό του βίο!), ενώ ο δεύτερος για 19, δηλαδή λιγότερα από τα μισά του δικού του ασφαλιστικού βίου. Δεν υπεισέρχομαι καθόλου στις άλλες παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παροχές σε είδος, κλπ) όπου η σύγκριση είναι απλά συντριπτική. Παρόμοια με τον μόνιμο υπαξιωματικό, συνταξιοδοτούνται αβέρτα και πρόωρα, με συντάξεις αδικαιολόγητα υψηλές, δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν έως το 2016 σχεδόν 150.000 «μειώνοντας» τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων κατά την ΑΔΕΔΥ. Κανείς δεν μας λέει ποιοι θα πληρώσουν αυτές τις υπέρογκες, μακροχρόνιες συντάξεις, όταν η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους θα έχει πέσει πολύ κάτω από την μονάδα!

Μεγαλοχειρουργός, καθηγητής Πανεπιστημίου, διευθυντής πανεπιστημιακής κλινικής νοσοκομείου του ΕΣΥ με πραγματικό εισόδημα άνω των 5.000.000 ετησίως, δηλώνει μονάχα το 1/100 εξ αυτών παραλείποντας 9 στις 10 αποδείξεις στο ιδιωτικό του ιατρείο και μη δηλώνοντας φυσικά ούτε ευρώ από τα παράνομα φακελάκια και τα «γρηγορόσημα» που εισπράττει χρησιμοποιώντας την κλινική του δημόσιου νοσοκομείου ως προσωπικό φέουδο. Ο ιατρός αυτός, έχει στην κατοχή του δεκάδες ακίνητα προς εκμετάλλευση τόσο στο όνομά του όσο και στα ονόματα των μελών της οικογενείας του και είναι «μπροστάρης» στους αγώνες για να καταργηθεί ο δικαιότερος φόρος που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό δοβλέτι, δηλαδή το «ΧΑΡΑΤΣΙ» ή αλλιώς ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Κανείς ποτέ δεν τον ρώτησε και δεν τολμά ακόμη να τον ρωτήσει αναδρομικά, πόθεν έσχε ώστε να βρεθεί κάτοχος τόσων ακινήτων κι αυτό επειδή η οικοδομή θεωρείτο και από πολλούς θεωρείται ακόμη ως η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, ενώ στην πραγματικότητα αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί πάντα αν δεν αλλάξει κάτι, το μεγαλύτερο και φαυλότερο πλυντήριο μαύρου, γκρίζου και αφορολόγητου εισοδήματος στην χώρα.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, καθένας από εμάς θα μπορούσε να προσθέσει τουλάχιστον άλλα τρία. Κατά την γνώμη μου όμως κι αυτά από μόνα τους φτάνουν. Δείχνουν ξεκάθαρα τι συνέβη, τι συμβαίνει ακόμη και σήμερα και τι θα πρέπει να συμβεί στο άμεσο μέλλον αν θέλουμε κάποτε να σωθούμε ως κοινωνία.

stripper

  Akenaton

   antinews.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Φοροφυγάδες και καλοπληρωτές 

Γιατί έφυγα από την Ελλάδα, πολύ πριν την κρίση (και γιατί δεν θα ξαναγυρίσω) 

Το πρόβλημα, η λύση και η εθνική μας τύφλωση

Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο: στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα

Η ελληνική «ιερή αγελάδα», ονόματι δημόσιος υπάλληλος

Τα ελλείμματα της αστικής τάξης στην Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11 CommentsΣχολιάστε

  • Δεν φαίει μόνο ο μεγαλογιατρός που δεν δίνει απόδειξη.
    Φταίνε και οι πελάτες του μεγαλογιατρού που δεν ζητάνε απόδειξη….

    Πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο.
    Δεν είναι μόνο ότι ελάχιστοι δίνουν αποδείξεις. Το απογοητευτικό είναι ότι ελάχιστοι ζητούν αποδείξεις !
    Είναι οι ίδιοι που μετά από λίγο κατακεραυνώνουν την τρόικα και τους εβραίους για τα δεινά που περνάμε.

    • Αν του ζητησεις αποιδειξη,η αν δεν πληρωσεις γρηγοροσημο η δεν δωσεις φακελακι σε βαζει στο περιμενε,μεχρι να σου περαση το ινατι,αν βεβαια ζεις ακομη.

      • Ετσι τους μάθαμε…
        Αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η πραγματική αιτία.
        Ακόμα και για το θαλάσσιο ποδήλατο που νοικιάζουμε στη παραλία, η πλειοψηφία του κόσμου δεν ζητάει απόδειξη.

  • Θα ήθελα αγαπητέ, να μου διευκρινήσεις εάν είναι δυνατόν, απο που προκείπτει οτι το οριζόντιο χαράτσι έτσι όπως έχει επιβληθεί αποτελεί “τον δικαιότερο φόρο που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό δοβλέτι” όπως αναφέρεις στο κείμενό σου.
    Απ’ ότι γνωρίζω στο σύνταγμα δεν αναφέρεται πουθενά η επιβολή ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ως νόμιμη πράξη. Αυτό που αναφέρεται είναι οτι ολοι οι πολίτες συνησφέρουν ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα.
    (Σημ. δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε διαθέτω ακίνητα…)

    • Και εγώ ξίνισα αρχικά, αλλά μετά πρόσεξα ότι το κείμενο δεν ισχυρίζεται ότι το χαράτσι είναι ο δικαιότερος φόρος, αλλά αναφέρει ότι είναι “ο δικαιότερος φόρος που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα στο ελληνικό δοβλέτι”.

      • Eπιμένω διότι ούτε ”φόρος” είναι πόσο δε μάλλον ”δικαιότερος”.
        Επειδή όμως δεν περίμενα αντίδραση και επειδή είναι προφανές οτι έχετε ”διαφορετική” αντίληψη για το τί σημαίνει χαρατσι παραθέτω τα κάτωθι που νομίζω οτι έχουν κάποια αξία:
        Σε πλείστες όσες περιπτώσεις υπάρχουν ΕΝΝΟΙΕΣ όπως ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ και ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, απ’ τις οποίες απορρέουν ΈΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ προς ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΚΙΝΗΣΗΣ, απαραίτητη για την ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ και ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (πχ επι Ανθρώπων =Διαβατήρια, επι αγαθών =Δελτία Αποστολής και επι ΦΟΡΩΝ-ΤΕΛΩΝ= ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΧΡΕΩΣΕΩΝ, ταυτοποιημένων και κατά την εξόφλησή των και ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ, ομοίως ταυτοποιημένων, ΜΕ τον ΑΡΙΘΜΟ του ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ).
        Διαφορετικά έχουμε : ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΑ Μ Α Υ Ρ Ω Ν ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
        ΗΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ (στοιχεία υπόχρεου-χρεώστη) και συνεπώς ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥ Π Ρ Ο Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Υ.
        ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
        ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
        ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΝ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ
        (χωρίς κωδικό προέλευσης –ΑΦΜ- και συνεπώς χωρίς κωδικό ΥΠΟΔΟΧΗΣ).

  • Τσακάλι είσαι. Ρίξε μια ματιά πριν γράψεις ότι σου κατεβάσει η γκλάβα σου και τα λέμε http://www.oaee.gr/syntaxeis.asp . Για να συνταξιοδοτηθεί ο ελεύθερος επαγγελματίας στα 65 αν είναι παλιος ασφαλισμένος θέλει και αυτός 25 χρόνια ασφάλισης ξερόλα, δηλαδή ότι και ο υπαξιωματικός. Όσο για την σύνταξη πάλι γράφεις βλακείες. Μήπως λέω είναι διπλάσια η σύνταξη του ελεύθερου επαγγελματία που δεν έφυγε ποτέ απο το σπιτάκι του. ξερόλα. Βγάλε φύλα μισθοδοσίας συνταξιούχων και μην γράφεις βλακείες, μόνο για να γράφεις και γίνεσαι νούμερο

    • Ας γινόσουνα ελεύθερος επαγγελματίας (να δεις τη γλύκα) να μην φύγεις απο το σπιτάκι σου. Με το ζορί έφυγες απο το σπιτάκι; Και επειδή έφυγες απο το σπιτάκι πρέπει να σε πληρώνουμε απο τα 45 σύνταξη; Επιλογή σου ήταν.

  • chg Να σου απαντήσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο και σένα επιλογή σου ήταν να γίνεις «ελεύθερος επαγγελματίας» τώρα γιατί κλαίγεσαι? Όταν έτρωγες τον ΦΠΑ στα σκυλάδικα ήταν καλά? Τώρα όμως καλούμε και εγώ να πληρώσω την λοβιτούρα την μικρή ή την μεγάλη σας. Κάτσε και κλαψούριζε τώρα. Άντε και καλή ψυχή μεγάλε!!

    • Χαχαχαχαχαχα. Είναι νέος ελεύθερος επαγγελματίας εδώ και 1 χρόνο. Οπότε ”μεγάλε” αντιλαμβάνεσαι (όσο μπορείς για καραβανάς) και απο μόνος σου οτι όσα γράφεις είναι τουλάχιστον ΑΚΥΡΑ. Αλλά εσύ τα συμπεράσματά σου τα έχεις βγάλει για όλο τον κόσμο. Πιο ελληνάρας πεθαίνεις φίλε. Το τι ”λοβιτούρα” πληρώνει ο ελληνικός λαός για σένα και κατι άχρηστους εκεί μέσα τόσα χρόνια όλοι το ξέρουν μην ανησυχείς. Μόνο για εκεί κάνετε…