«Η Ελλάδα μου» , “Doodle 4 Google”,


Ολοκληρώθηκε ο φετινός διαγωνισμός “Doodle 4 Google”, ο οποίος είχε ως θέμα «Η Ελλάδα μου». Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, και είχε ως σκοπό να τους ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το doodle που καλούνταν να σχεδιάσουν θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα. Κάθε ζωγραφιά συνοδεύεται από σχετικό κείμενο που έχει γράψει ο ίδιος μαθητής.

Ο νικητής ονομάζεται Αστέριος Ρέυνικ και είναι μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. Το λογότυπο του Αστέριου, με τίτλο «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα», ξεχώρισε ανάμεσα σε 60 συνολικά doodle, που είχαν περάσει στην τελική φάση. «Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα», αναφέρει ο Αστέριος.

"Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα."

“Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα.”

 – – – – – – – – – –  – – – – – – – – – –

Οι υπόλοιποι φιναλίστ του διαγωνισμού ήταν :

 

Φιναλίστ 1η-3η Δημοτικού.  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ, 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών. "Όταν ακούω 'Ελλάδα' σκέφτομαι τους αρχαίους Έλληνες και τον πολιτισμό τους και τη θάλασσα μας με τα καταγάλανα νερά της. Η κουκουβάγια σύμβολο της Αθηνάς συμβολίζει την Αθήνα και την νίκη."

Φιναλίστ 1η-3η Δημοτικού.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ, 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών.
“Όταν ακούω ‘Ελλάδα’ σκέφτομαι τους αρχαίους Έλληνες και τον πολιτισμό τους και τη θάλασσα μας με τα καταγάλανα νερά της. Η κουκουβάγια σύμβολο της Αθηνάς συμβολίζει την Αθήνα και την νίκη.”

Φιναλίστ Γυμνασίου.  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας. "Το έργο έχει σκοπό να αναδείξει το γαλήνιο τοπίο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της χώρας μας. Παράλληλα, απεικονίζονται το κότερο (ονομάζεται 'Αφροδίτη' διότι συμβολίζει την ομορφιά) τα ευτυχισμένα δελφίνια και οι περήφανοι γλάροι που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Τέλος, ήταν αδύνατο να μην υπάρχει έστω ένα μικρό, αλλά παραδεισένιο νησί."

Φιναλίστ Γυμνασίου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας.
“Το έργο έχει σκοπό να αναδείξει το γαλήνιο τοπίο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της χώρας μας. Παράλληλα, απεικονίζονται το κότερο (ονομάζεται ‘Αφροδίτη’ διότι συμβολίζει την ομορφιά) τα ευτυχισμένα δελφίνια και οι περήφανοι γλάροι που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Τέλος, ήταν αδύνατο να μην υπάρχει έστω ένα μικρό, αλλά παραδεισένιο νησί.”

Φιναλίστ Λυκείου.  ΕΛΕΖΙ ΓΚΕΡΑΛΝΤ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής. "Οι επιστήμες, η πολιτική, η φιλοσοφία, οι τέχνες, το θέατρο και η αρχιτεκτονική ξεκίνησαν ως όραμα και υλοποιήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Μεγάλες και πασίγνωστες μορφές στους παραπάνω τομείς είναι π.χ. ο Μ. Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής, τους οποίους έχω ζωγραφίσει. Το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που με τις αξίες και τις ιδέες του φώτισε την ανθρωπότητα και έθεσε τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού."

Φιναλίστ Λυκείου.
ΕΛΕΖΙ ΓΚΕΡΑΛΝΤ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής.
“Οι επιστήμες, η πολιτική, η φιλοσοφία, οι τέχνες, το θέατρο και η αρχιτεκτονική ξεκίνησαν ως όραμα και υλοποιήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Μεγάλες και πασίγνωστες μορφές στους παραπάνω τομείς είναι π.χ. ο Μ. Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης, ο Περικλής, τους οποίους έχω ζωγραφίσει. Το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που με τις αξίες και τις ιδέες του φώτισε την ανθρωπότητα και έθεσε τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού.”


 – – – – – – – – – –  – – – – – – – – – –

Ενδεικτικά κάποιες άλλες συμμετοχές:

 

ΜΑΡΘΑ ΔΙΓΚΑ, 1ο Δημοτικό Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης Ο Οδυσσέας, ο Ηρακλής και ο Αχιλλέας ψάχνουν το κέρας της Αμάλθειας που γεννάει όλα τα αγαθά με όπλα τους το δόρυ και τη λύρα για να το χαρίσουν σε όποιον το χρειάζεται. Έτσι και η Ελλάδα γενναιόδωρα χαρίζει τους μύθους της σε ολόκληρο τον κόσμο."

ΜΑΡΘΑ ΔΙΓΚΑ, 1ο Δημοτικό Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης
Ο Οδυσσέας, ο Ηρακλής και ο Αχιλλέας ψάχνουν το κέρας της Αμάλθειας που γεννάει όλα τα αγαθά με όπλα τους το δόρυ και τη λύρα για να το χαρίσουν σε όποιον το χρειάζεται. Έτσι και η Ελλάδα γενναιόδωρα χαρίζει τους μύθους της σε ολόκληρο τον κόσμο.”

ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΛΙΤΗ, 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης. "Μέσα στη ζωγραφιά μου υπάρχουν: μια λίμνη που μέσα της έχει μια θάλασσα, έναν ήλιο, έναν κήπο με λουλούδια, έναν τσολιά, μια ελιά και την Ελληνική μας σημαία"

ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΛΙΤΗ, 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.
“Μέσα στη ζωγραφιά μου υπάρχουν: μια λίμνη που μέσα της έχει μια θάλασσα, έναν ήλιο, έναν κήπο με λουλούδια, έναν τσολιά, μια ελιά και την Ελληνική μας σημαία”

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΤΑΤΕΓΑ, 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. "Η περικεφαλαία συμβολίζει τους αγώνες, για την ειρήνη και την ελευθερία. Η εκκλησία συμβολίζει την πίστη στην θρησκεία και την ορθοδοξία. Η ελιά συμβολίζει την ειρήνη. Η γάτα συμβολίζει την παιχνιδιάρικη πλευρά της ζωής. Η σημαία συμβολίζει την ελευθερία και τον θάνατο. Το χελιδόνι συμβολίζει τις αλλαγές των εποχών και μιας νέας αρχής."

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΤΑΤΕΓΑ, 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
“Η περικεφαλαία συμβολίζει τους αγώνες, για την ειρήνη και την ελευθερία. Η εκκλησία συμβολίζει την πίστη στην θρησκεία και την ορθοδοξία. Η ελιά συμβολίζει την ειρήνη. Η γάτα συμβολίζει την παιχνιδιάρικη πλευρά της ζωής. Η σημαία συμβολίζει την ελευθερία και τον θάνατο. Το χελιδόνι συμβολίζει τις αλλαγές των εποχών και μιας νέας αρχής.”

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΑ, 13ο Δημοτικό Νέου Ηρακλείου. "Ζωγράφισα την Ελλάδα το καλοκαίρι. Τον όμορφο βυθό της με την πλούσια ζωή του, τον ήλιο μας και το φεγγάρι μας που λάμπουν και την μοναδική αρχιτεκτονική των όμορφων νησιών μας. Αυτή είναι η Ελλάδα μου το καλοκαίρι."

ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΟΥΛΟΥΚΑ, 13ο Δημοτικό Νέου Ηρακλείου.
“Ζωγράφισα την Ελλάδα το καλοκαίρι. Τον όμορφο βυθό της με την πλούσια ζωή του, τον ήλιο μας και το φεγγάρι μας που λάμπουν και την μοναδική αρχιτεκτονική των όμορφων νησιών μας. Αυτή είναι η Ελλάδα μου το καλοκαίρι.”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, Ελληνογαλλική σχολή ''Άγιος Ιωσήφ'', Αθήνα. "Για μένα ''η Ελλάδα μου'' σημαίνει πολλά: είναι η ιστορία της που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών, ο λαμπερός της ήλιος, το απέραντο μοναδικό γαλάζιο της θάλασσας, τα υπέροχα νησιά και η ελιά, θεϊκό δώρο, σύμβολο ειρήνης που στεφανώνει το ελληνικό τοπίο. Aυτά τα στοιχεία διάλεξα για το έργο μου."

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, Ελληνογαλλική σχολή ”Άγιος Ιωσήφ”, Αθήνα.
“Για μένα ”η Ελλάδα μου” σημαίνει πολλά: είναι η ιστορία της που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών, ο λαμπερός της ήλιος, το απέραντο μοναδικό γαλάζιο της θάλασσας, τα υπέροχα νησιά και η ελιά, θεϊκό δώρο, σύμβολο ειρήνης που στεφανώνει το ελληνικό τοπίο. Aυτά τα στοιχεία διάλεξα για το έργο μου.”

ΝΤΕΝΙΣΑ ΜΑΡΚΟΥ , Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς Πάρου. "Αυτό το καλοκαίρι κλείστε τους υπολογιστές και ελάτε να σερφάρετε στις ελληνικές παραλίες. Έχουμε καθαρές θάλασσες, νόστιμους μεζέδες και πολύ ήλιο."

ΝΤΕΝΙΣΑ ΜΑΡΚΟΥ , Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς Πάρου.
“Αυτό το καλοκαίρι κλείστε τους υπολογιστές και ελάτε να σερφάρετε στις ελληνικές παραλίες. Έχουμε καθαρές θάλασσες, νόστιμους μεζέδες και πολύ ήλιο.”

ΕΛΕΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ, 1ο Γυμνάσιο Νάουσας. "Τι σημαίνει Ελλάδα: - Ανδρεία - Απεραντοσύνη του γαλάζιου της θάλασσας και του ελληνικού ουρανού - Καλαισθησία - Ευγενής 'Αμμιλα - Απέριττη, λιτή και πάντα διαχρονική ελληνική τέχνη - Σοφία απέραντη, ατελείωτη δίψα και μάθηση"

ΕΛΕΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΗ, 1ο Γυμνάσιο Νάουσας.
“Τι σημαίνει Ελλάδα: – Ανδρεία – Απεραντοσύνη του γαλάζιου της θάλασσας και του ελληνικού ουρανού – Καλαισθησία – Ευγενής ‘Αμμιλα – Απέριττη, λιτή και πάντα διαχρονική ελληνική τέχνη – Σοφία απέραντη, ατελείωτη δίψα και μάθηση”

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΡΟΧΟΝΤ , 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη). "Το καράβι σχετίζεται άμεσα με την Ελλάδα και με τον θαλασσινό χαρακτήρα της. Η ελιά είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Το στεφάνι αντιπροσωπεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το άγαλμα μας θυμίζει την σοφία και τον περίφημο ποιητή Όμηρο. Το μπουζούκι είναι οι παραδώσεις και το ελληνικό 'έ' τα γράμματα."

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΚΟΡΟΧΟΝΤ , 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη).
“Το καράβι σχετίζεται άμεσα με την Ελλάδα και με τον θαλασσινό χαρακτήρα της. Η ελιά είναι μέρος της μεσογειακής διατροφής. Το στεφάνι αντιπροσωπεύει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το άγαλμα μας θυμίζει την σοφία και τον περίφημο ποιητή Όμηρο. Το μπουζούκι είναι οι παραδώσεις και το ελληνικό ‘έ’ τα γράμματα.”

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ, 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης. "Ο περίφημος στόλος της Ελλάδας, η μαγευτική θάλασσα της, η αξιοθαύμαστη αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική, ο πολιτισμός της και τα προϊόντα της εύφορης και πλούσιας γης της."

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ, 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
“Ο περίφημος στόλος της Ελλάδας, η μαγευτική θάλασσα της, η αξιοθαύμαστη αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική, ο πολιτισμός της και τα προϊόντα της εύφορης και πλούσιας γης της.”

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ, 1ο Γενικό Λύκειο (Ιωάννινα). "Η τέχνη είναι αλήθεια. Μα η αλήθεια δεν κρύβεται στην ψυχρότητα και στην απρόσιτη ζωή των πόλεων. Κρύβεται στο εγκάρδιο και ζεστό καλωσόρισμα των ανθρώπων της επαρχίας και ενός γραφικού ηλιόλουστου και φιλόξενου νησιού που χαρακτηρίζει τη χώρα μας, την Ελλάδα."

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ, 1ο Γενικό Λύκειο (Ιωάννινα).
“Η τέχνη είναι αλήθεια. Μα η αλήθεια δεν κρύβεται στην ψυχρότητα και στην απρόσιτη ζωή των πόλεων. Κρύβεται στο εγκάρδιο και ζεστό καλωσόρισμα των ανθρώπων της επαρχίας και ενός γραφικού ηλιόλουστου και φιλόξενου νησιού που χαρακτηρίζει τη χώρα μας, την Ελλάδα.”

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥ, Ζάννειο Πρότυπο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πειραιά. "Για μένα Ελλάδα είναι η θάλασσα, τα καϊκάκια στα νησιά του Αιγαίου, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα λαχταριστά εδέσματα τους. Για μένα Ελλάδα είναι οι απέραντες αμμουδιές και ο καυτός ήλιος τα καλοκαίρια. Για μένα Ελλάδα είναι οι ναύτες με τις άσπρες και γαλάζιες τους στολές. Ελλάδα για μένα είναι το λιμάνι μου, το σουβλάκι μου και μια βόλτα στην παραλία!"

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΚΟΥ, Ζάννειο Πρότυπο Γενικό Πειραματικό Λύκειο Πειραιά.
“Για μένα Ελλάδα είναι η θάλασσα, τα καϊκάκια στα νησιά του Αιγαίου, οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα λαχταριστά εδέσματα τους. Για μένα Ελλάδα είναι οι απέραντες αμμουδιές και ο καυτός ήλιος τα καλοκαίρια. Για μένα Ελλάδα είναι οι ναύτες με τις άσπρες και γαλάζιες τους στολές. Ελλάδα για μένα είναι το λιμάνι μου, το σουβλάκι μου και μια βόλτα στην παραλία!”

ΣΟΦΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑ, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης. "Ελλάδα, το βασίλειο του ήλιου, η απέραντη αυτοκρατορία του γαλάζιου. Πίσω από κάθε μνημείο κρύβεται πολιτισμός. Μια περιπλάνηση στα αρώματα που αποπνέει η Μεσόγειος. Οι γεύσεις που χρόνια πριν έταξαν η θεά της σοφίας και ο προστάτης των αγρών. Μια φλόγα που καίει αιώνια και από μέσα της αναδύει η τέχνη."

ΣΟΦΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑ, Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης.
“Ελλάδα, το βασίλειο του ήλιου, η απέραντη αυτοκρατορία του γαλάζιου. Πίσω από κάθε μνημείο κρύβεται πολιτισμός. Μια περιπλάνηση στα αρώματα που αποπνέει η Μεσόγειος. Οι γεύσεις που χρόνια πριν έταξαν η θεά της σοφίας και ο προστάτης των αγρών. Μια φλόγα που καίει αιώνια και από μέσα της αναδύει η τέχνη.”

ΒΙΚΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ, 1ο ΕΠΑ. Λ. Χαλανδρίου. "Ο ουρανός καθαρός, ο ήλιος να ζεσταίνει τη θάλασσα με ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα να πέφτει πάνω στο θαλασσινό νερό, έχει μικρά κομμάτια, το πέτρινο google είναι μισό στη θάλασσα και το άλλο στην αμμουδιά με έναν όμορφο αστερία που τονίζει το καλοκαίρι και μια σημαία της Ελλάδας ζωγραφισμένη σε ένα βότσαλο. Τα κοχύλια πάνω στην αμμουδιά σαν ένα όμορφο παραμύθι."

ΒΙΚΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ, 1ο ΕΠΑ. Λ. Χαλανδρίου.
“Ο ουρανός καθαρός, ο ήλιος να ζεσταίνει τη θάλασσα με ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα να πέφτει πάνω στο θαλασσινό νερό, έχει μικρά κομμάτια, το πέτρινο google είναι μισό στη θάλασσα και το άλλο στην αμμουδιά με έναν όμορφο αστερία που τονίζει το καλοκαίρι και μια σημαία της Ελλάδας ζωγραφισμένη σε ένα βότσαλο. Τα κοχύλια πάνω στην αμμουδιά σαν ένα όμορφο παραμύθι.”

google.gr

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Εκεί που ζει το ίντερνετ: Στα άδυτα της Google

Περί παιδείας. Στόχοι της παιδείας κατά τον Ισοκράτη

Η Ελλάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Brands που ποτέ δεν έγινε Branding

Η Ελλάδα να εκπέμπει θετικά μηνύματα

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1 σχόλιοΣχολιάστε