Ηθική και Τιμιότητα – τέστ προσωπικότητας

ADVENTURES OF ROBIN HOOD


Το παρακάτω ενδιαφέρον test προσωπικότητας, γράφτηκε πριν αρκετά χρόνια από έναν ψυχολόγο – σύμβουλο γάμου από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας .  Για να κάνετε το test πρέπει να εκφέρεται την ειλικρινή γνώμη σας για την ηθική και την τιμιότητα των τεσσάρων χαρακτήρων της ιστορία μας στο δάσος του Sherwood. Ξεχάστε οποιεσδήποτε προκαταλήψεις μπορεί να έχετε γι αυτούς – αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της γνωστής ιστορίας .

lewis

“Ο Σερίφης του Νόττιγχαμ συνέλαβε τον Little John και τον Robin Hood και τους φυλάκισε στην υψίστης ασφαλείας φυλακή του.
Η Λαίδη Marion ικέτευε το σερίφη να τους απελευθερώσει, παρασυρμένη από την αγάπη της για το Robin.
Ο σερίφης συμφώνησε να τους απελευθερώσει μόνο εάν η Marion περνούσε τη νύχτα μαζί του. Αυτή το αποδέχτηκε.
Το επόμενο πρωί πράγματι ο σερίφης απελευθέρωσε τους φυλακισμένους του.
Ο Robin αμέσως απαίτησε να του αποκαλύψει η Marion πώς κατόρθωσε το σερίφη να τους αφήσει ελεύθερους. Η Marion ομολόγησε την αλήθεια και συγχύστηκε όταν την κακομεταχειρίστηκε λεκτικά ο Robin, αποκαλώντας την παλιοθήλυκο και λέγοντας ότι δεν θέλει να την ξαναδεί ποτέ.
Σ’ αυτό το σημείο ο Little John την υπερασπίστηκε, προσκαλώντας την να φύγει από το Sherwood μαζί του και υποσχόμενος ισόβια αφοσίωση.
Αυτή δέχτηκε κι έφυγαν μακριά οι δυό τους.”

Σύμφωνα με τα δικά σας πρότυπα , τοποθετήστε τον Robin, την Λαίδη Marion, τον Little John και το Σερίφη, στη σειρά με την οποία θεωρείτε ότι αυτοί επέδειξαν τη μεγαλύτερη ηθική και τιμιότητα. Δεν υπάρχει καμία “σωστή” απάντηση.

   Για να δείτε τ αποτελέσματα πατήστε εδώ: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

______

  Πηγή: (ίσως) snuffbunny.com ,  εμείς το είδαμε εδώ:  multiforums.gr

Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: 

Το παράδοξο με τα καλικατζαράκια

40 τρόποι για να καταλάβεις ότι ‘έπιασες’ τα 40  

Ανέκδοτα και Διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων. 

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι είναι τελικά… χαζοί; 

Τελικά… τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6 CommentsΣχολιάστε

  • Ομολογώ ότι με μπέρδεψε η πρασπάθειά μου να κάνω κατάταξη , λαμβάνοντας υπόψη και την ηθική και την τιμιότητα, τουλάχιστον όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τις έννοιες αυτές. Για παράδειγμα θα μπορούσα να θεωρήσω την Μάριον σαν τίμια , αλλά φυσικά όχι και σαν ηθική.
    Με το σκεπτικό λοιπόν αυτό έλαβα περισσότερο υπόψη μου την τιμιότητα , οπότε η κατάταξή μου είναι :
    Λιτλ Τζον , Μάριον , Σερίφης , Ρόμπιν Χουντ. Στη κατάταξη αυτή οδηγήθηκα από την συγκεκριμένη εκδοχή της ιστορίας και δεν συνυπολόγισα τα όσα γνωρίζω για τους χαρακτήρες από τον γνωστό μύθο.

    • Ο μύθος έχει πολλές εκδοχές (στις παλαιότερες εκ τω οποίων δεν υπήρχε καν η Μάριον σαν χαρακτήρας), οπότε η ιστορία μπορεί να κριθεί μόνο από όσα γράφονται εδώ. Κατέλληξα και εγώ στην ίδια κατάταξη:

      Ο Ρόμπιν Χουντ δεν έκανε τίποτα καλό στην ιστορία αλλά πλήγωσε το ένα άτομο που τον βοήθησε. Ο Σερίφης φέρθηκε μεν τίμια κρατόντας τη υπόσχεσή του, αλλά αυτή η συμφωνία προέβλεπε την απελευθέρωση κρατούμενων (χωρίς παραπάνω πληροφορία για την ιστορία μπορούμε να υποθέσουμε ότι ήταν κακοποιοί που είχαν φυλακιστεί δικαίως) για προσωπικό του όφελος. Η Μάριον έκανε μία προσωπική θυσία για να βοηθήσει έναν άνθρωπο που αγαπούσε, αλλά ταυτόχρονα συμμετείχε σε μία πράξη διαφθοράς του νόμου. Ο Λιτλ Τζον, τέλος, δεν έκανε τίποτα κακό (εντός της ιστορίας – δεν ξέρουμε γιατί φυλακίστηκε) αλλά φέρθηκε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και αγάπη απέναντι στην Μάριον.

      Βέβαια, αναλόγως με το πως κρίνει κανείς την ηθικότητα η κατάταξη μπορεί να είναι διαφορετική – αλλά αυτή η διαφορετικότητα είναι ο σκοπός του τεστ.