Μισήστε σωστά


Πρέπει να ήταν 20 Αυγούστου, όταν βασάνισα μια σερβιτόρα στη Νίσυρο. Ζήτησα απόδειξη για την μπίρα και μου είπε ότι το αφεντικό τής απαγορεύει να ακουμπάει την ταμειακή μηχανή. Περίμενα να έρθει το αφεντικό από την άλλη επιχείρηση που διατηρεί, προκειμένου να ακουμπήσει τα δάχτυλα στην ταμειακή.

Ήρθε. Έκοβε απόδειξη, αλλά θα ήταν ευτυχής αν έκοβε το κεφάλι μου. Αμοιβαία τα αισθήματα. Αν αυτός περιμένει έναν Αύγουστο για να δουλέψει, εγώ δουλεύω όλο το χρόνο περιμένοντας τον Αύγουστο για να τον πληρώσω. Επειδή, όμως, είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι, τον άκουσα να μου λέει ότι εγώ και αυτός δεν διατηρούμε ακριβώς την ίδια σχέση με το ελληνικό κράτος. Εγώ έχω δρόμους, νοσοκομεία, αστυνομία και σχολεία. Στο νησί τα ίδια αγαθά διατίθενται σε δείγμα. Του έδωσα έναν πόντο, αλλά δεν του επέτρεψα να κερδίσει το παιχνίδι. Του εξήγησα ότι αν όντως η φοροδοτική μας συνεισφορά βασίζετο στην αρχή της πλήρους ανταπόδοσης, τότε ο ίδιος θα έπρεπε να μου φέρει την μπίρα στο σπίτι και μάλιστα κολυμπώντας. Πληρώνω εγώ για τον ίδιο, υποθέτω και για την οικογένειά του. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να τον υιοθετήσω, αν παίζαμε το Action Aid. Ο τύπος, όμως, κερδίζει σε δύο μήνες όσα βγάζω εγώ σε δώδεκα. Και πρέπει να ζήσει πολλά χρόνια για να πληρώσει στην εφορία όσα δίνω εγώ σε δέκα. Συνέβη και με τον καλό κύριο που νοικιάζει ομπρέλες στην Κω. Μου είπε ότι, αν κόψει αποδείξεις, δεν θα του μείνει τίποτα για να βγάλει τη χρονιά. Εγώ πάλι δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει να ζεις έναν ολόκληρο χρόνο νοικιάζοντας ομπρέλες τον Αύγουστο.

Ξέρω ότι θα ακουστεί προκλητικό, γι’ αυτό και το σημειώνω: σε σχέση με αυτούς τους τύπους, ο Τόμσεν μου φαίνεται άνθρωπος με τον οποίο θέλω να πάω γα μπίρες. Και μετά να κλάψω στον ώμο του για τα όνειρα που μου στέρησε η κρίση, για την κάρτα που φούσκωσε και δεν κινείται, για την πραγματική δυστυχία που βλέπω και πέφτει επάνω μου, έστω σαν σκιά. Τον Αύγουστο, που λέτε, έγινα μια γραφική φιγούρα που ζητούσε αποδείξεις και έκανε κήρυγμα περί φορολογικής ηθικής στην Κω και στη Νίσυρο. Ασφαλώς θα μπορούσα να είμαι στη Ρόδο ή στη Λευκάδα – και στα δύο νησιά το ΣΔΟΕ κατέγραψε λαμπρές επιδόσεις. Θα μπορούσα να είμαι οπουδήποτε στην Ελλάδα, δεν έχει σημασία. Ο λογαριασμός στο εστιατόριο ήταν 50 ευρώ. Ο σερβιτόρος έφερνε απόδειξη για 120 ευρώ – ήταν από το διπλανό τραπέζι των Ιταλών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αλλοδαπός που έφυγε από τη χώρα με πραγματική απόδειξη στις αποσκευές του, έτσι για να τη δείξει στην πατρίδα του, μήπως και καταλάβουν πού αρχίζει και πού τελειώνει το πρόβλημα στην Ελλάδα. Και αν το καλοκαίρι τα έσοδα παρουσιάσουν μικρή αύξηση, αυτό θα οφείλεται στο φόβο των επιχειρηματιών που, για καλό και για κακό, έδιναν απόδειξη σχεδόν σε όλους τους Έλληνες πελάτες.

Τι θέλω να σας πω; Τίποτα. Προσπαθώ να σας δείξω μια καλή κατεύθυνση για να στρέψετε το μίσος σας. Σε λίγες μέρες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα βλέπουν τη ζωή σαν ολόγραμμα – θα είναι εκεί, αλλά δεν θα μπορούν να ακουμπήσουν. Οι πλατείες θα γεμίσουν, η αγανάκτηση θα γίνει κύμα για να καβαλήσει ο λαϊκισμός. Θα μιλήσουν «για αυτούς που μας έφεραν εδώ» και τους «τοκογλύφους της τρόικας». Οι άλλοι θα πουν για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, αν και εννοούν μόνο τις νέες επιβαρύνσεις κατά μισθωτών και συνταξιούχων. Κανένας, όμως, δεν θα μιλήσει για τον μέσο τσόγλανο που τώρα φοροδιαφεύγει κρύβοντας τα λεφτά στο μαξιλάρι. Τρία καταραμένα χρόνια και ακόμα δεν έχουν τολμήσει να θεσπίσουν καινούργιο φορολογικό νόμο με αντικειμενικά κριτήρια. Αν πληρώναμε φόρους δεν θα το ζούσαμε όλο αυτό. Δεν θα πεθαίναμε έτσι. Τώρα, λοιπόν, που σας ζητούν να πληρώσετε αυτό το εξωφρενικό νούμερο στην εφορία, θυμηθείτε ότι δεν πληρώνετε την τρόικα. Πληρώνετε το φοροφυγά και εκείνους που αρνούνται να τον συλλάβουν. Μισείτε, αλλά μισείτε σωστά.

  Κώστας Γιαννακίδης , athensvoice.gr

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Σχετικά άρθρα

“Απόδειξη, παρακαλώ;”

Φοροδιαφυγή ανά επαγγελματικό κλάδο: στοιχεία από τη χορήγηση πιστώσεων στην Ελλάδα 

Φοροφυγάδες και καλοπληρωτές 

H φούσκα της ισοπέδωσης… 

Ελλάς το μεγαλείο σου… που τελειωμό δεν έχει!

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

26 CommentsΣχολιάστε

  • Συμφωνώ εν μέρει με το άρθρο σας, κ. Γιαννακίδη, και δεν ξέρω από πού συμπεράνατε ότι αν ήμασταν φορολογικά συνεπείς δε θα το ζούσαμε αυτό. Αν ήταν έτσι, τότε η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, κ.τ.λ. θα πρέπει να είναι το ίδιο με τους “απατεώνες” Έλληνες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, και φοβάμαι πως ούτε καν την αγγίξατε. Άλλο πράγμα ο δόλος των τοκογλύφων, κι άλλο πράγμα η απατεωνιά του “μέσου τσόγλανου”, όπως λέτε. Το ότι επιτείνει το πρόβλημα ο μέσος τσόγλανος, ναι. Όχι όμως ότι αυτό είναι η ρίζα. Η δολιότητα και η υποκρισία των ιθυνόντων δεν παραγράφεται. Άλλο αμάρτημα το ένα, άλλο το άλλο. Ο συνδυασμός τους, απλώς κάνει το κοκτέιλ πιο εκρηκτικό. Και το ανάποδο: δεν μπορούν και δεν πρέπει πια να αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις για τον “μέσο τσόγλανο”, τα ανοσιουργήματα των ιθυνόντων. Μόνο μην τα συγχέουμε, ούτε να χάνουμε την πραγματική φύση των προβλημάτων.

    • Στα 28 δισ. ευρώ υπολόγισε τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα το 2009, η ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, συγκρίνοντας δηλωθέντα εισοδήματα και δόσεις δανείων.
      Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.
      Αν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε, σύμφωνα με τη μελέτη, τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το έλλειμμα του 2009 ή 48% εκείνο του 2010. Τα φορολογικά αυτά έσοδα αντιστοιχούν σε 11,2 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή περίπου τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία, το οποίο προβλέπει περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα κ.λπ.

      • Μάλλον λησμονείτε το ότι, διόγκωσαν εντέχνως το… πολυπόθητο έλλειμα. Και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Δεν αμνηστεύεται επ’ ουδενί ο “μέσος τσόγλανος” φοροφυγάς. Αλλά να βάζουμε τα πράγματα σε ορθή βάση. Στις σωστές του αναλογίες. Εκτός αν πιστεύετε ότι το σχέδιο ήταν εξαρχής η σωτηρία και όχι η εξαθλίωση. Αν ναι, τότε διαφωνούμε επί της βάσης, οπότε οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση είναι περιττή και αδιέξοδη.

      • δεν καταλαβαίνω τι ισχυρίζεστε

        δηλαδή πιστεύεται ότι υπήρχε σχέδιο εξόντωσης του ελληνισμού ?

        • Δεν είπα για ελληνισμό τίποτα. Απλώς, όπου μπορούν, καταστρέφουν οικονομίες και ευημερούν. ξεκίνησησαν από τον Γ’ κόσμο τις προηγούμες δεκαετίες που εμείς ζήσουμε στη ευδαιμονία μας, προχώρησαν στη λατινική Αμερική, μετά στο πρώην λεγόμενο ανατολικό μπλοκ και τώρα ιδού, το δύσκολο παιχνίδι στο ευρωπαϊκό γήπεδο αρχής γενομένης από τον πιο αδύναμο κρίκο, που είναι η Ελλάδα, λόγω οικονομικού χάους, φορολογικού αίσχους, απατεωνιάς και λαμογιάς πρώτου μεγέθους, κ.τ.λ. Απλώς τους βόλεψε η ελληνική κατάντια για το ξεκίνημα, όχι ότι πόνεσε η καρδιά τους να μας διορθώσουν. Εσείς αυτό πιστεύετε δηλαδή;

      • Φαντάζομαι δεν διαφωνείς ότι τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο άσχημα, αν είχαμε φορολογική συνείδηση, και περιοριζόταν η φοροδιαφυγή.

        • Προς Θεού. Συμφωνώ κι επαυξάνω!

      • κ.Βασίλη ποιοι είναι αυτοί τους οποίους εννοείται ότι μας επιβουλεύονται κι έχουν οργανωμένο σχέδιο καταστροφής μας?
        οικονομικοί δολοφόνοι?
        οργανωμένα συμφέροντα?
        fund, soros κτλ?
        γάλλοι αγγλοι πορτογάλοι?
        ο κισινγκερ , οι εβραίοι?

        • Κοιτάξτε. . . αν συμφωνείτε μαζί μου σημαίνει ότι ξέρετε ή υποψιάζεστε ποιοι είναι. Αν διαφωνείτε μαζί μου, ποιος ο λόγος να σας απαντήσω; Απλώς για να γίνεται κουβέντα; Δεν έχει νόημα και δε βοηθά κανέναν μας. Η επί της αρχής διαφωνία σεβαστή αλλά αδιαπραγμάτευτη. Η επί των σημείων διαφωνία, συζητιέται.

    • Σαφώς και δεν είναι η μοναδική αιτία.

      Είναι όμως μία από τις 4-5 πιο σημαντικές :

      Φοροδιαφυγή-διαφθορά-αναξιοκρατία-υπερμεγέθης δημόσιος τομέας-χαμηλή παραγωγικότητα.

      Και ενώ μπορεί ο καθένας μας να συνεισφέρει ζητώντας και απαιτώντας απόδειξη, εντούτοις σφυρίζουμε αδιάφορα, λες και δεν μας αφορά.
      Το μεγαλείο του νεοέλληνα.

    • στο χωριό μου λενε ότι “είτε λίγα σκατά φας είτε πολλά … μαγαρίστηκες¨”..
      Το αν ο διπλανός έκλεψε περισσότερα δεν σε εξαγνίζει όσο κι αν το θες για να ησυχάσει η συνειδησή σου
      Δεν υπάρχει λογική που να οδηγεί κάπου αν βάζουμε πόντους στην κλεψιά (το αμάρτημα σου χρειάζεται τόσες μετάνοιες…και σβήστηκε…)
      Ας ξεκινήσουμε απο το φταις και μετά θα την βρούμε την άκρη…

      • Ασφαλώς! Και δεν είναι λόγος να είμαι άνομος επειδή άλλοι είναι άνομοι απέναντί μου. Αλλά να έχω τη γνώση ότι ο άνομος (Κράτος, Τρόικα κ.τ.λ.) δεν σκοπεύει να με συνετίσει, αλλά και τη συνείδηση να μην τον αδικήσω εγώ!

  • Γιατι να ζητήσω απόδειξη?

    Για να πληρωθούν οι 16 παχυλοί μισθοί των συγγενών των πολιτικών μας στην βουλή ?

  • όλες οι χώρες έχουν φοροδιαφυγή (ακόμη και οι επικριτές μας Γερμανοί έχουν ένα 14%). Μάλιστα κάποιες έχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κι απο την ελλάδα (πχ βουλγαρία , λιθουανία και πρωην ανατολικές κτλ)
    Ολη η φοροδιαφυγή (το 24%) δεν γίνεται να πιαστεί ακόμη κι αν φέρουν γερμανούς εφοριακούς (γιατί δεν πιάνουν όλη τη δική τους …)

    • Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάλογη η φοροδιαφυγή στην Γερμανία, Σουηδία κλπ
      Καταρχήν εκεί όλοι δίνουν αποδείξεις. Δεν επαφίεται στην καλή τους διάθεση.
      Ούτε υπάρχουν τιμές “με απόδειξη” και “χωρίς απόδειξη”.
      Μόνο απ’ αυτό η φοροδιαφυγή μειώνεται δραματικά.
      Μην μιλήσουμε και για φοροεισπρακτικους μηχανισμους, οργάνωση κλπ

  • Αφού θέλετε να είστε μεγαλόψυχοι και να μην ζητατε απόδειξη, πληρώστε τώρα την ζημιά με χαράτσια και φόρους.

    • Να συμπεράνω δηλαδή πως πιστεύετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν, για να συνετιστούν οι κακομαθημένοι Έλληνες; Γι΄ αυτό λέτε εσείς ότι γίνεται αυτή η φορολογική χιονοτιβάδα; Για να ορθοποδήσουμε;

  • Πιστεύω πως για την κατάντια μας φταίμε οι ίδιοι και ο ελεεινός χαρακτήρας που έχουμε διαμορφώσει [κάποιοι λένε μετά τη μεταπολίτευση και ίσως να έχουν εν μέρει δίκιο αν και έχω την υποψία ότι είναι ο ίδιος χαρακτήρας που φταίει για την ιστορία της χούντας και γενικώς για όλα μας τα δεινά]. Πιστεύω επίσης ότι θα μπορούσαμε [θεωρητικά] να αναστρέψουμε την πορεία μας με δικές μας αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση όμως στην πράξη αποδεικνυόμαστε ανίκανοι για κάτι τέτοιο αφού δεν έχουμε τη σχετική βούληση. Η νοοτροπία του “αεριτζή” και του “ψευτοτσαμπουκά” εξακολουθεί να επικρατεί. Νομίζω, τέλος, πως θα έπρεπε να αποφύγουμε την ιστορία του ΔΝΤ με έγκαιρη στροφή σε άλλους δανειστές [ανατολικότερα] αν και μακροπρόθεσμα δεν θάχε αποτέλεσμα αν συγχρόνως δεν “αλλάζαμε μυαλά” και εξάλλου αυτό πράγματι [κομψά ή λιγότερο κομψά] μας το “απαγόρευσαν”. Το ότι τους ιμπεριαλιστές δεν τους “χαλάει” να βάλουν όσο μπορούν περισσότερο πόδι σε κάποια χώρα είναι γεγονός. Όπως είναι επίσης γεγονός πως μέσα στην ημιμάθειά μας εξακολουθούμε να μας θεωρούμε το κέντρο του κόσμου και στόχο των πάντων. Όμως, παρακολουθώντας τη συνομωσιολογία, είναι παράξενο και δυσεξήγητο γιατί ο καπιταλισμός να θέλει να φάει ντε και καλά τις σάρκες του; Γιατί αυτό συμβαίνει. Καπιταλιστικές χώρες καταστρέφονται και η κρίση στα σπλάχνα του υφίσταται και αυτά κατατρώει. Έχω λοιπόν τελικά την αίσθηση ότι: α/ και οι ειδήμονες που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των διαφόρων χωρών, όπως κακή ώρα σ’εμάς, είναι “μαθητευόμενοι μάγοι” γραφειοκράτες μέρος εκείνου του συνόλου που δημιούργησε το πρόβλημα στη δυτική οικονομία, β/ το πρόβλημα δεν λύνεται με γενικές συνταγές αλλά αντιμετωπίζοντάς το εξειδικευμένα σε κάθε χώρα γιατί άλλες ιδιαιτερότητες σε κάθε μια το τροφοδοτούν, γ/ το πρόβλημα δεν λύνεται επίσης όσο ο αναρχοκαπιταλισμός εξακολουθεί να καλπάζει παράγωντας σαβούρες, τις οποίες με υποχρεώνει να καταναλώνω, ως δυτική κοινωνία, με λεφτά που πλέον δεν έχω, δ/ η Δύση χρεωκόπησε ενώ τα “λεφτά” τα έχει η Ανατολή. Η Δύση όμως, αντίθετα με την χώρα μας, έχει ισχύ και δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει κυριαρχία στην Ανατολή προκειμένου να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης της. Θα προτιμήσει να την εξαπλώσει και ε/ είναι αδύνατο να τρέχει και να εξελίσεται ένα τμήμα του πλανήτη ενώ το μεγαλύτερο να μένει όλο και πιο πίσω αδύναμο ακόμη και να παρακολουθεί. Το όλο σύστημα θα σπάσει σαν λάστιχο μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις αν δεν επιβραδυνθεί η “ανάπτυξη” των προηγμένων και επιταχυνθεί αυτή των βραδυπορούντων ώστε να μπορέσουν να μπούν στην κατανάλωση νέες μαζικές αγορές.

  • Ο καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης, από τη θέση του επικεφαλής της ΓΓΠΣ όπου είχε την ευθύνη για την μηχανοργάνωση των εφοριών και του υπουργείου Οικονομικών, είχε καταγγείλει τα ανείσπρακτα πρόστιμα εις βάρος πρατηριούχων, οδηγώντας στην αποπομπή Καπελέρη.
    Ο Σπινέλλης χρησιμοποιώντας διασταυρώσεις στοιχείων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής,ειδικά στον τομέα της λαθρεμπορίας των καυσίμων, που στοιχίζει στο κράτος παραπάνω από 1 δις τον χρόνο σε διαφυγόντα έσοδα, εντόπισε ουκ ολίγες παραβάσεις και ζήτησε την επιβολή των σχετικών προστίμων.
    Αλλά ο κ. Σπινέλλης μάλλον λογάριασε χωρίς τον γενικό γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων και παλιό αφεντικό του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη. Με εγκύκλιό του της 26/8/2011 ο κ. Καπελέρης ζητά την μη έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων καθώς και τη μη κοινοποίηση προστίμων, ακόμα και αν έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις ελέγχου, επικαλούμενος «επικείμενη νομοθετική ρύθμισή». Ο κ. Σπινέλλης, μην έχοντας προφανώς και την απαραίτητη κάλυψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , αποφάσισε να πάει σπίτι του.
    Παράλληλα, όμως ο Σπινέλλης είχε μιλήσει για το σύστημα «40-40-20», σύμφωνα με το οποίο από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου πηγαίνει στον εφοριακό, το 40% μένει στον επιχειρηματία και μόνο το 20% πηγαίνει στο ταμείο της εφορίας. Αυτή η αναφορά προκάλεσε την μήνυση από την ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ),
    Τα παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά ώστε να γίνει ευκολότερη η κατανόηση των λόγων , για τους οποίους συνεχίζει η εκτεταμένη φοροδιαφυγή στη χώρα μας . Για να μην αδικήσω τον συντάκτη της ανάρτησης θα συμφωνήσω μαζί του ότι η μη έκδοση αποδείξεων έχει κάποιο μερίδιο στη φοροδιαφυγή . Η διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων νομίζω ότι θα βοηθήσει περισσότερο ώστε να ελαχιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο.

    • “Η διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων νομίζω ότι θα βοηθήσει περισσότερο ώστε να ελαχιστοποιηθεί αυτό το φαινόμενο.”

      Πράγματι λύσεις υπάρχουν, αλλά απουσιάζει η πολιτική βούληση…

  • ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΘΗΝΟ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟ.

  • ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ!!!!!!