Από το κυνήγι με δόρυ στο ταξίδι στο Διάστημα.

Ένα μουσικό βίντεο τρεισήμισι λεπτών για την εξέλιξη του ανθρώπου.  Ξεκινάει από τις πρώτες προσπάθειες κατασκευής ενός εργαλείου και φτάνει  μέχρι τις μελλοντικές διαγαλαξιακές εξερευνήσεις. Ένας πανέμορφος τρόπος να αναλογιστούμε ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε.


Το συγκεκριμένο βίντεο έγινε για το τραγούδι “The Murf” του συγκροτήματος Rendezvous. Δημιουργός του είναι ο Scott Benson.

Ένα απόσπασμα από μια συνέντευξή που έδωσε ο Benson :

Πώς κι επιλέξετε την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού ως ένα θέμα για ένα μουσικό βίντεο;

Τα προηγούμενα δύο χρόνια ίσως και περισσότερο πέρασα από μια φάση που επανεξετάζεις το σύστημα αξιών και τις πεποιθήσεις σου. Μ αυτό το βίντεο επανακαθορίστηκε η άποψή μου για τον άνθρωπο και το σύμπαν. Νομίζω ότι έπρεπε να επαναπροσδιορίσω την ιστορία μας και το πιθανό μέλλον κι επίσης να προσπαθήσω να φτιάξω κάποιου είδους θετική έκβαση σ αυτό. Καθώς είχα αφιερωθεί σε βάθος στο βίντεο, κατάλαβα ότι προέκυψε κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι είχα σκοπό, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησα κάτι που χρειαζόμουν πολύ να κάνω.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο να δουλεύεις για ένα έργο σαν αυτό ανεξάρτητο, με τόσο πολύ δημιουργική ελευθερία; Ποια ήταν η δημιουργική διαδικασία που σας αρέσει;

Η δημιουργική ελευθερία αυτή για αρκετές σύντομες στιγμές ήταν κάτι συναρπαστικό. Στη συνέχεια, σχεδόν αμέσως έγινε τρομακτικό.Τα σκίτσα είναι τόσο απλά και σχηματικά επειδή είναι απλά μια σύνοψη για κάτι πιο περίπλοκο στο κεφάλι μου.

Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι συχνά φοβούνται το πώς η τεχνολογία αλλάζει την κοινωνία, το μήνυμά σας είναι ουσιαστικά αισιόδοξο: η τεχνολογία θα μας σώσει. Τι σας έπεισε γι αυτό;

Ένα από τα σημεία που προσπαθούσα να κάνω σε αυτό το βίντεο είναι ότι η τεχνολογία είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα της ευφυούς ζωής, η οποία αντίστοιχα είναι μια φυσική πτυχή του πλανήτη μας, ο οποίος με τη σειρά του είναι ένα φυσικό μέρος του σύμπαντος.


Η αρμονία του φυσικού κόσμου δεν είναι μόνο όμορφα ηλιοβασιλέματα και δελφίνια. Είναι, επίσης και τα παράσιτα, οι ασθένειες, αλλά και τα ζώα που ζουν συνεχώς κάτω από μεγάλη απειλή, που τρέχει για τη ζωή τους μήπως και καταβροχθιστούν από κάτι μεγαλύτερο. Είναι ένας κομήτης που αφανίζει είδη που τους πήρε εκατομμύρια χρόνια για να εξελιχθούν κάτω από ανεξιχνίαστες πιθανότητες. . Δεν είναι μόνο η στοργική γάτα μου. Είναι η γάτα μου που παίζει με ένα τρομοκρατημένο ποντίκι που περιπλανήθηκε στην κουζίνα μου, επειδή ήταν απελπισμένο για να βρει τροφή.. Είναι ακριβώς αυτό που είναι και μπορούμε να αναρωτηθούμε για τη χαρά και τη σοφία, αλλά δεν χρειάζεται να επιμένουμε ότι είναι μια Εδέμ στην οποία αξίζουμε να μας έχουν τοποθετήσει.

Δεν ξέρω αν η τεχνολογία «θα μας σώσει» ακριβώς, αλλά νομίζω ότι κάθε πιθανότητα που έχουμε να επιβιώσουμε βασίζεται στην ικανότητά μας να μαθαίνουμε, να σκεφτόμαστε και να εργαζόμαστε από κοινού. Η τεχνολογία είναι απλά ένα ορατό τμήμα αυτού.

Αν ξέραμε ότι ένας κομήτης θα χτυπήσει τη γη αύριο, πώς θα περνούσες το σήμερα;

Δεν νομίζω ότι θα ήμουν σε θέση να καταλήξω σε ένα ικανοποιητικό τρόπο για να περάσω τη τελευταία ημέρα. Ρεαλιστικά, μάλλον θα ξόδευα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας προσπαθώντας να καταλάβω τι πρέπει να κάνουμε. Δεν έχει σημασία τι επέλεξα, θα ήθελα να σκεφτώ όλα τα μέρη και τους ανθρώπους που γνώρισα πριν τελειώσουν όλα.Ίσως να διάβαζα αποσπάσματα από τα αγαπημένα μου βιβλία, ν άκουγα μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια που αφηγούνται τα πράγματα που έχουμε αγαπήσει κατά τη διάρκεια της ζωή μας στον κόσμο αυτό . Να παρακολουθούσαμε τον κομήτη καθώς μπαίνει στην ατμόσφαιρα ελπίζοντας να ανταποκριθεί το τέλος του είδους μας με κάποια ψυχραιμία.”

_______

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Συναφές : Προσομοίωση Μπολσόϊ – Η εξέλιξη του σύμπαντος

Ο πλανήτης με τους 2 ήλιους.

Μαγευτικές εικόνες από το ανεξερεύνητο ηλιακό μας σύστημα

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -