Η ανισότητα στον κόσμο αντανακλάται στα υπνοδωμάτια των παιδιών.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις το ποιον ενός ανθρώπου , είναι να  δεις το υπνοδωμάτιο της παιδική του ηλικίας. Αυτό σκέφτηκε ο φωτογράφος Mollison, όταν μία φιλανθρωπική οργάνωση του ζήτησε να κάνει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στα παιδιά. Για τον σκοπό αυτό ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, και φωτογράφησε τα δωμάτια παιδιών από κάθε ήπειρο.


Δημοσίευσε την δουλειά του με τον τίτλο “Όταν τα παιδιά κοιμούνται”. Είναι ξεκάθαρο από τις φωτογραφίες, ότι παρόλο ότι η διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγράφει ότι “όλοι γεννιόμαστε ίσοι”, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

Στην δημοσίευση, ο Mollison,  δεν  χρησιμοποίησε τη λέξη «κρεβατοκάμαρα» ή «δωμάτιο». Κάποια από τα παιδιά που φωτογραφίστηκαν, δεν έχουν υπνοδωμάτιο και κοιμούνται στο πάτωμα καλύβας ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

_________________

H Kaya, 4 ετών, ζει σε ένα διαμέρισμα με τους γονείς της στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Θέλει να γίνει σκιτσογράφος όταν μεγαλώσει, σχεδιάζοντας κινούμενα σχέδια, τα λεγόμενα στα Ιαπωνικά «anime».

Kaya, 4, ζει σε ένα διαμέρισμα με τους γονείς της στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Θέλει να είναι ένας σκιτσογράφος όταν μεγαλώσει, σχέδιο κινούμενα σχέδια «anime» Ιάπωνες.

Η Indira, 4 ετών, ζει με τους γονείς της, τον αδελφό και την αδελφή της κοντά στο Κατμαντού στο Νεπάλ. Την ώρα του ύπνου, τα παιδιά μοιράζονται το στρώμα στο πάτωμα. Εργάζεται από τριών ετών στο τοπικό λατομείο.

Indira, 4, ζει με τους γονείς της, τον αδελφό και την αδελφή κοντά στο Κατμαντού στο Νεπάλ. Στην ώρα του ύπνου, τα παιδιά μοιράζονται το στρώμα στο πάτωμα. Έχει εργαστεί στο τοπικό λατομείο γρανίτη από τότε που ήταν 3. Όλη η οικογένεια πρέπει να εργαστεί επειδή είναι τόσο κακή.

Ο Justin, 8 ετών, ζει στο New Jersey με την οικογένειά του. Παίζει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και μπέιζμπολ. Όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει δήμαρχος του New Jersey.

Justin, 8, ζει στο New Jersey με την οικογένειά του. Παίζει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το μπέιζμπολ. Όταν μεγαλώσει, θέλει να είναι "ο δήμαρχος του New Jersey."

Η Alyssa ζει στο Κεντάκι με τους γονείς της. Το ταβάνι της κρεβατοκάμαράς της, έχει αρχίσει να καταρέει. Η χρήση ναρκωτικών είναι το μείζον πρόβλημα της περιοχής, και ήδη δύο από τους συγγενείς της έχουν πεθάνει εξαιτίας τη χρήση τους.

Alyssa ζει στο Κεντάκι με τους γονείς της. Το ανώτατο όριο της κρεβατοκάμαράς της, έχει αρχίσει να σπηλιά in. κατάχρηση ναρκωτικών είναι ένα ζήτημα στην περιοχή, και δύο από τους συγγενείς Alyssa έχουν πεθάνει από τα ναρκωτικά που σχετίζονται με τα προβλήματα.

Ο Ahkohxet, 8 ετών, είναι μέλος της φυλής Kraho , οι οποίοι ζουν στη κοίτη του ποταμού Αμαζονίου στη Βραζιλία. Η φυλή αυξάνεται και κυνηγούν για το φαγητό τους.

Ahkohxet, 8, είναι μέλος της Kraho φυλή, οι οποίοι ζουν στη λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου στη Βραζιλία. Η φυλή αυξάνεται και το κυνήγι για όλα τα τρόφιμα της.

Ο Alex, 9, ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου ζητιανεύει και κλέβει για να επιβιώσει.  Δεν πάει σχολείο και κάποιες φορές βρίσκεται με την οικογένειά του για να γευματίσει.

Alex, 9, ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου ικετεύει και κλέβει για να επιβιώσει. Δεν πάνε στο σχολείο και μερικές φορές είναι σε επαφή με την οικογένειά του και να παίρνουν μαζί για να μοιραστούν ένα γεύμα.

Η Tzvika, 9 ετών, ζει στο Beitar Illit, έναν Ισραηλινό οικισμό που στεγάζει 36.000 Εβραίους. Στην περιφραγμένη κοινότητα, απαγορεύονται οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες.  Μοιράζεται το δωμάτιο με τα αδέλφια του.

Tzvika, 9, ζει στο Beitar Illit, έναν ισραηλινό οικισμό στέγασης 36.000 Haredi (Ορθόδοξη) Εβραίους. Στην περιφραγμένη κοινότητα,, απαγορεύονται τηλεοράσεις και εφημερίδες. Μοιράζεται κρεβατοκάμαρά του με την αδελφή και τον αδελφό του.

Ο Joey, 11 ετών, ζει στο Κεντάκυ με την οικογένειά του. Έχει στην κατοχή του δύο καραμπίνες και ένα δικό του τόξο. Σκότωσε τα πρώτα του ελάφια του στην ηλικία των 7 ετών.

Joey, 11, ζει στο Κεντάκυ με την οικογένειά του. Αυτός διαθέτει δύο καραμπίνες και ένα εγκάρσιο τόξο της δικής του. Σκότωσε πρώτα ελάφια του σε ηλικία 7.

Ο Nantio, 15 ετών, είναι μέλος της φυλής Rendile  στην Κένυα. Ζει και κοιμάται σε μια σκηνή που μοιάζει με θόλο που κατασκευάζεται από δέρματα και πλαστικό. Ισα που μπορεί να σταθεί όρθιος στη σκηνή. Υπάρχει μια φωτιά στη μέση, γύρω από την οποία κοιμάται αυτός, τα δύο του αδέρφια και οι δύο αδελφές του .

Nantio, 15, είναι μέλος της Rendile φυλή στην Κένυα. Ζει και κοιμάται σε μια σκηνή που μοιάζει με θόλο που κατασκευάζεται από βοοειδή απόκρυψη και το πλαστικό. Μπορεί μόλις σταθεί στη σκηνή. Υπάρχει μια φωτιά στη μέση, γύρω από την οποία και τα δύο της αδέρφια και δύο αδελφές του ύπνου.

Ο Lehlohonolo, 6 ετών, ζει με τα τρία αδέλφια του στο Λεσότο, στη Νότια Αφρική. Οι γονείς τους πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με τη νόσο του AIDS. Ζουν σε μια καλύβα από λάσπη όπου κοιμούνται μαζί στο πάτωμα, αγκαλιασμένοι για να ζεσταίνονται.

Lehlohonolo, 6, ζει με τα τρία αδέλφια του στο Λεσότο, στη Νότια Αφρική. Οι γονείς τους πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με τον ιό HIV. Ζουν σε μια καλύβα από λάσπη όπου κοιμούνται μαζί στο πάτωμα, αγκαλιάζοντας για ζεστασιά.

Φωτογραφίες: James Mollison

by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Συναφές: Πώς να τραφούν οι πεινασμένοι άνθρωποι της υφηλίου;

Σχετικά Άρθρα

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7 CommentsΣχολιάστε