Κερδίστε έως 750 ευρώ το χρόνο από το σούπερ μάρκετ

Από 450 μέχρι 750 ευρώ είναι το όφελος που θα έχει μία τετραμελής οικογένεια αναζητώντας τις φθηνές ευκαιρίες.


Μέχρι και έναν μηνιαίο μισθό μνημονίου… μπορεί να γλιτώσει το χρόνο ένα νοικοκυριό αλλάζοντας σούπερ μάρκετ. Από 450 μέχρι 750 ευρώ είναι το όφελος που θα έχει μία τετραμελής οικογένεια αναζητώντας τις φθηνές ευκαιρίες.

Αυτό προκύπτει από έρευνες του υπουργείου Ανάπτυξης που έκανε σε τρεις μεγάλες κατηγορίες κωδικών προϊόντων που πουλάνε οι έξι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Carrefour – Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασίλοπουλος, Σκλαβενίτης, Βερόπουλος, Μασούτης και My Market).

Τις παρουσίασαν χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, Γιώργος Στεργίου, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι και να κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, αν ο ίδιος ο καταναλωτής δεν μπει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού, τότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην αγορά». Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου επέλεξε τις τιμοληψίες στα 1.200 αγαθά του Παρατηρητηρίου Τιμών για να κάνει τις αναλύσεις. Τα προϊόντα είναι τρόφιμα, είδη υγιεινής, καθαριότητας και περιποίησης προσώπου και σώματος.

Οι 3 κατηγορίες
Η πρώτη κατηγορία αφορά σε 382 επώνυμα προϊόντα που πουλάνε και οι έξι αλυσίδες.

Προέκυψε ότι η ακριβότερη από τη φθηνότερη αλυσίδα έχει διαφορά τιμών 6% με ετήσιο όφελος 450 ευρώ τον χρόνο.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει 617 μάρκες που δεν πωλούνται απαραίτητα απ’ όλα τα σούπερ μάρκετ. Η διαφορά από το σούπερ μάρκετ με τις υψηλότερες και από εκείνο με τις χαμηλότερες τιμές είναι 7,5%.

Και η τρίτη κατηγορία αφορά σε 569 ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα. Εδώ η «ψαλίδα» τιμών μεγαλώνει στο 11% και το νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει ακόμη και 750 ευρώ ετησίως. Σε άλλη έρευνα που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης προκύπτουν και οι διαφορές τιμών σε βασικά προϊόντα. Για παράδειγμα, η χαμηλότερη τιμή στο νωπό γάλα είναι 0,86 ευρώ (πρόκειται για προϊόν ιδιωτικής ετικέτας), ενώ η μέση τιμή (περιλαμβάνονται επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας) είναι 1,44 ευρώ.

Δηλαδή η διαφορά είναι 41,1%. Το αλάτι έχει χαμηλότερη τιμή 0,34 ευρώ και η μέση τιμή 1,01 ευρώ (διαφορά 66,3%). Συνολικά, για 17 προϊόντα που αγοράζει μία οικογένεια το μηνιαίο όφελος είναι 59,66 ευρώ και το ετήσιο 715,92.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -